Coworking Barcelona Internship Abroad

Een werkplek nodig tijdens je stage in Barcelona?

Deze blog is handig voor jou wanneer je tijdens je stage in Barcelona een werkplek nodig hebt. Dit om bijvoorbeeld persoonlijke zaken te regelen zoals sollicitaties of schoolzaken zoals een stageverslag of een scriptie schrijven. In deze blog lees je wat een coworking precies is, onze aanbevelingen wat betreft coworking spaces in Barcelona, andere (gratis) werkplekken in de stad en de voordelen ervan.

Wat is coworking?

Coworking is het werken in een gedeelde werkomgeving met gelijkgestemde ondernemers/ studenten. In de coworking community deel je kennis en kunde met elkaar, is er een mogelijkheid tot netwerken en je kunt zelfs samenwerkingen opzetten.Door middel van coworking word je uit je sociale isolement gehaald. Als student wil je natuurlijk niet heel de dag op je kamer doorbrengen. Als onderdeel van de coworking community ben je automatisch uitgenodigd voor sociale en informele events. Denk hierbij aan interessante workshops of (locale) excursies.

Coworking Barcelona Internship Abroad

Aanbevolen coworking spaces in Barcelona

AE Internships heeft  een aantal prettige samenwerkingen met coworking spaces in Barcelona die we graag met jou delen.

CREC Coworking

Deze coworking space is gelegen in de steden Barcelona en Sabadell. In totaal heeft CREC drie vestigingen. Vanuit alle drie de locaties mogen studenten van AE Internships werken met een korting van 10%. Het is mogelijk om een halve of een hele dagpas te kiezen. Ook is het mogelijk om een 10 rittenkaart te kopen. Je mag deze inzetten wanneer je maar wilt, verspreid over jouw stageperiode.
-CREC Poble Sec werd opgericht in 2012. Een ruimte van meer dan 1000m2, met 150 coworking-posities, vergader- en trainingsruimten, therapieruimte, fotostudio, kantoor en verschillende gemeenschappelijke ruimtes om te communiceren.
- CREC Eixample. Een aangepaste ruimte in het centrum van Barcelona waar je vaste en flexplekken hebt waaronder een vergaderruimte en een of meerdere kantoren.
- CREC Sabadell is de laatste coworking space, maar deze is ongeveer 30 km van Barcelona te vinden.

Informatie
Adres: Gran Via de les Corts Catalanes, 672, 08010 Barcelona
Kosten per dag voor AE studenten: €10,-
Kosten voor 10 day pass: €50,- (for all locations and use the days whenever you want)
Website: https://crec.cc/

DepotLab

Het doel van de origine Nederlandse DepotLab is om ervoor te zorgen dat jouw ervaring niet alleen productief is, maar ook leuk, dynamisch en echt inspirerend. 

Het coworking platform is gebouwd aan de hand van  de volgende pijlers:,, inspiratie, innovatie, plezier, creativiteiten, ook niet onbelangrijk, Hollandse nuchterheid. DepotLab heeft drie locaties waar flex en fixed desks te huren zijn. Dit kan voor zowel voor één dag als voor een langere tijd.
- DepotLab Gracia
- DepotLab Eixample 1 (Carrer del Bruc 149 08037 Barcelona)
- DepotLab Eixample 2

Informatie
Adres: Carrer del Bruc 149 08037 Barcelona
Kosten per dag voor AE studenten: €7,50 (locatie DepotLab Example 1)
Website: https://www.depotlabbcn.com/

Coworking Barcelona Internship Abroad

Publieke werkplekken

Federal Café
Dit café is absoluut een van de favoriete plekken om te brunchen in Barcelona.. Voor velen is Federal de beste plek om te studeren en te werken vanwege het ruime interieur, natuurlijk daglicht en snelle Wi-Fi. Tal van kleine en grote tafels met stopcontacten verwelkomen werknemers in dit coole café. Het menu van Federal Café bestaat uit traditionele brunch en ontbijt favorieten.

Coco Coffice Café
Op loopafstand van Federal ligt Coco Coffice in Sant Antoní. Bij binnenkomst valt je oog direct op het lichte en trendy interieur. Dit eigenzinnige etablissement combineert koffie en kantoorwerk (wat de naam verklaart) in een nieuw co-werkconcept, waarbij werknemers betalen voor de tijd die ze daar doorbrengen. Klinkt als elke normale co-werkruimte, maar het unieke aan een bezoek aan Coco Coffice is dat je ook gebruik mag maken van de keuken faciliteiten. Dit zijn geen standaard faciliteiten, er is namelijk een verscheidenheid aan thee, koffie, fruit en snacks; alle ingrediënten die ervoor zorgen dat je je meteen thuis voelt. Er is tevens een kleine vergaderruimte beschikbaar , evenals een mini-boetiek met boeken en tijdschriften. De tarieven variëren van €3 per uur en er zijn verschillende flexibele aanbiedingen voor je werk- en studie behoeften. Ben je al om?

Het strand Barceloneta
Wat klinkt er nou heerlijker dan het uitschrijven van je scriptie of stageverslag terwijl je geniet van het heerlijke weer en het fantastische uitzicht op zee vanuit het strand? Dit is allemaal mogelijk op het strand van Barcelona vanwege de mogelijkheid om gebruik te maken van gratis WIFI! 

Coworking Barcelona Internship Abroad

Kan ik beter kiezen voor een coworking space of voor een andere werkplek?

Dat ligt natuurlijk aan jouw eigen behoeften. Het grootste voordeel van coworking ten opzichte van thuiswerken is dat je de gemeenschappelijke voordelen optimaal benut. Je maakt onderdeel uit van een groep mensen, een groep mensen met elk zijn/haar specialistische kennis en met een breed netwerk. Andere coworkers kunnen je een spiegel voorhouden over onder andere jouw idee of scriptie, maar ze kunnen je ook adviezen of of tips geven. Coworking leidt tot bewezen betere resultaten dan thuiswerken. 

Ben jij productiever wanneer je zelfstandig aan de slag kan en zijn faciliteiten als snelle Wifi en goede stoelen minder van belang, dan is een koffiebar of het stand wellicht een betere oplossing voor jou!

Wanneer er vragen zijn over het vinden van een werkplek of over de kortingen, horen wij het graag! Succes met jouw Barcelona stage!

Volg ons