Internship Barcelona Abroad

Barcelona dé perfecte plek om stage te lopen in het buitenland

Barcelona dé perfecte plek om stage te lopen in het buitenland

In deze blog vertellen wij jou graag waarom Barcelona de leukste stad is om stage te lopen. Onder toeristen is deze tweede grootste stad van Spanje enorm populair. Echter is het leven in Barcelona niet te vergelijken met een stedentripje waar je in een korte tijd de vele bezienswaardigheden bezoekt. Barcelona is een stad die veel voordelen heeft, je gaat je uiteindelijk als een echte local voelen.

Talen

We beginnen met het grote voordeel dat er in deze stad niet een maar zelfs twee talen gesproken worden. Wanneer je stage gaat lopen in Barcelona, zul je hoe dan ook te maken krijgen met de Spaanse taal. Echter is Barcelona een wereldstad dus collega’s hoeven niet perse Spaans te spreken. Daarnaast wordt er in deze stad ook overal Engels gesproken door de vele toeristen en expats. Maar als je er dan toch bent, heb jij de uitgelezen kans om aan je Spaans te werken. Spaans is immers een wereldtaal. Naast het traditionele Spaans wordt er ook Catalaans gesproken, dit zal de eerste keer apart klinken maar het lijkt erg veel op de Spaanse en Franse taal. 

AE Internships biedt ook Spaanse cursussen aan bij de language school Expanish. Wanneer jij je aanmeldt krijg je als AE Internships student 20% korting. Het is zelfs mogelijk om deze Spaanse lessen in de avond te volgen omdat je waarschijnlijk overdag stage zult lopen.

Weer

Barcelona staat bekend als een stad met een heerlijk Mediterraans klimaat, zwoele zomers en zachte winters. De warmste maanden zijn juli en augustus en dan kan het ook echt flink warm worden. Gelukkig beschikt Barcelona over een heerlijk strand aan de kust, dus er zal regelmatig een zeebriesje komen. De winters zijn mild en de gemiddelde temperatuur zal rond de 13 graden liggen. Vaak is het mogelijk om tot en met November in de zee te zwemmen omdat het water nog een heerlijke temperatuur heeft. Het weer kan in Barcelona tijdens deze wintermaanden zeker verrassend zijn. De zon komt er vaak door en voor je het weet zit je in het zonnetje op het strand in December.

NIE stagelopen Spanje Madrid Barcelona

Openbaar vervoer

Deze wereldstad beschikt over een groot metronetwerk. Daarnaast zijn veel treinen die ook naar andere steden in Spanje vertrekken. Daarnaast zijn de bussen en de tram ook makkelijk om te nemen. Als student is het slim en goedkoop om een 90 dagen kaart te kopen. Dit is een persoonlijke OV kaart en je kunt onbeperkt gebruik maken van al het openbare Vervoer in de stad. De kosten hiervoor zijn 80 euro. Verder is Barcelona een echte fietsstad, de stad beschikt over een uitgebreid netwerk van fietspaden. Via AE Internships kunnen we je een korting aanbieden bij El Ciclo om een fiets te huren of te kopen.

Ligging

Barcelona ligt lekker centraal en vanuit deze stad kun je veel leuke weekendtrips doen naar andere steden of plaatsjes. Op 15 km ligt de luchthaven El Prat en de hogesnelheidstreinen brengen je ook naar veel leuke steden. In de buurt liggen de leuke steden Valencia, Girona en Tarragona, echt de moeite waard om te bezoeken. Ook zijn er leuke kleine plaatsen te bezoeken zoals Sitges en Calella. Daarnaast is het leuk om eens richting het gebergte Pyreneeën te gaan voor een fantastisch uitzicht.

Bezienswaardigheden

Barcelona is niet voor niets een toeristische hotspot. De stad heeft een mooie combinatie van bezienswaardigheden, cultuur, strand en natuur. Wanneer je een tijdje in de stad woont heb je de hotspots allang bekeken, echter blijft het bijzonder om bijvoorbeeld de Sagrada Familia, Parc Guell en Tibidabo te bezoeken. Of het nu voor jezelf is of voor familie en vrienden die je komen bezoeken.

Internship Barcelona Abroad

Gastronomie

De Catalanen houden van lekker eten. In Barcelona barst het van de restaurants, tapasbars en strandtenten. Barcelona ligt aan de zee, dus aan vis op de menukaart ontbreekt het niet. Calamares, Paella het is heerlijk. De echte gespecialiseerde visrestaurants bevinden zich aan de haven van Port Vell en Port Olympic. 

Verder zijn er vele tapasbars, hier kun je dus verschillende variaties proeven van de Catalaanse keuken. Vergeet niet de mercado’s te ontdekken zoals de Mercat de La Boqueria. Echt een typische Spaanse sfeer waar je voor weinig geld de lekkerste tapas en wijnen kunt proberen. Ook beschikt Barcelona over vele hippe brunch tentjes waar je heerlijk kunt genieten van smoothies en bowls.

Nachtleven

Het is niet voor niks dat ze zeggen dat het nachtleven van Barcelona echt bruist. Het is zo divers en hip en er is voor ieder wat wils. Aan de boulevard zijn grote clubs te vinden zoals Shoko, Opium en Carpe Diem. Hier komen vaak internationale DJ’s en artiesten. Verder zijn er ook kleinere clubs die allemaal verdeeld zijn over de stad. Het maakt in Barcelona niet uit of je doordeweeks of in het weekend uitgaat, er is altijd een feestje te beleven. 😉

Internship Barcelona Abroad

Ben jij al overtuigd van je Barcelona stage, wil jij meer weten over deze bestemming of wil je je aanmelden voor een stage? Neem dan contact op via onze website. Jezelf aanmelden is geheel vrijblijvend, we nemen binnen één werkdag contact met je op.

Volg ons