De 5 leukste wijken van Barcelona

De 5 leukste wijken in Barcelona

Ga jij stage lopen in Barcelona en kan je niet wachten om de stad te gaan ontdekken? Lees hier over welke leukste wijken in Barcelona je niet mag missen en wat de hoogtepunten zijn van elke wijk.

1. Barceloneta

Barceloneta is de eerste leukste wijk in Barcelona. Deze wijk is gebouwd in de 18de eeuw met de vele smalle straatjes waar veel vissersmannen woonden. Barceloneta staat bekend om het mooie strand en de veel geweldige visrestaurants met fantastische paella en verschillende soorten garnalen. De boulevard is een cluster van hardlopers, roller schaatsers, fietsers, fietstaxi’s en toeristen die het strand willen zien. De boulevard begint bij het W Hotel en loop door net beroemde zeilboot Hotel Vela.

Ook heel populair Port Vell waar de grootste jachten in de wereld liggen en in deze haven zijn veel goede restaurants. Als je opzoek bent naar een plek om te feesten? Zijn hier ook de grootste clubs te vinden zoals Opium, Pacha en Shoko en er zijn veel bars langs het water.

Leukste wijken in Barcelona

2. Eixample

Nadat de stadsmuren zijn gevallen en de industriële revolutie plaats vond is de bevolking flink gegroeid. De gemeente had in 1855 besloten dat de stad moest groeien en deze nieuwe week noemde ze Eixample wat in het Catalaans uitbreiding betekent. Eixample staat bekend voor de meest verschillende winkelstraten van Barcelona. Zoals Passeig de Gracia, Plaça Catalunya and Diagonal Avenue deze straten hebben een grote hoeveelheid aan verschillende winkels. 

Wat mag je niet missen in Eixample? Sagrada Familia het grote meesterwerk van Gaudi de prachtige basiliek is een van de bekendste monumenten in de wereld. Casa Mila-La Pedrera is een heel apart gebouw en ook een van de trekpleisters van Barcelona. Casa Mila is ook gebouwd door Gaudi het middelpunt van de Catalaanse moderne bouwstijl. Nog een prachtig gebouw in deze wijk is Casa Batlló en ja ook ontworpen door Gaudi voor de Batllo familie die hier jaren heeft gewoond voordat het een museum is geworden.

Daarom is hoort Eixample zeker thuis in het rijtje leukste wijken in Barcelona!

3. Gothic

De Gothic wijk in Barcelona is meer dan 2000 jaar oud en is een van de bekendste wijken van de stad. El Call, is de oude Joodse buurt van Barcelona met de mooiste omgeving van de Gothic wijk. Met de smalste straatjes in heel Barcelona en vol geschiedenis van de middeleeuwen. Toen Picasso in Barcelona woonde was hij 14 jaar oud en in de Gothic wijk. Hij was aangenomen aan de kunstschool op Calle Aninyó. Toen de tijd een van de drukste straten en een van de grote inspiraties van zijn toekomstige werken.

Ondanks dat La Boqueria op de grens van de Gothic wijk ligt is het zeker waard om dit aan je plannen toe te voegen. Een van de oudste markten in de Europa de Boqueria is een prachtige plek vol lekkernijen. En niet te vergeten het bekendste monument van de Gothic wijk de Gothic kathedraal, waar ze in de 13de eeuw mee zijn begonnen te bouwen en in de 15de eeuw af is gemaakt. Openingstijden van 8:00 tot 12:45 en 17:45 tot 19:30 en entree is gratis.

4. Gracia

Gràcia is een charismatisch, unieke en boheemse buurt. Een plek met veel levenslange bewoners, studenten, zigeuners die muziek spelen op straat en artiesten op zoek naar inspiratie. Ze leven allemaal zij aan zij de jongeren groeten de ouderen op straat terwijl ze in de rij staan bij een bioscoop. Kortom Gràcia is een grote familie een wijk met plek voor iedereen. 

Er zijn veel hoogtepunten in Gràcia maar deze mag je niet missen. Het bekendste park van de stad “El Park Güell” ontworpen door Gaudí en omgezet in een prachtig park en een van de iconen van de stad. Nog een meesterwerk van Gaudí dat je niet mag missen is “Casa Vicens” een van de eerste ontwerpen van Gaudí en heel anders dan zijn latere werken. “Vila de Gràcia is een klein dorpje in de wijk met veel kleine boetiekjes, ambachtelijke winkels en verschillende restaurants. Of terwijl zeker een leukste wijk in Barcelona!

Internship_stage_Barcelona. Leukste wijken in Barcelona

5. Montjuïc

De laatste leukste wijk is Montjuïc. Montjuïc is de op twee na grootste berg van de stad na Tibidabo. Na de Universal Tentoonstelling in 1929 en de Olympische Spelen in 1992 is de berg veranderd in een bruisend hoogtepunt van de stad. Met verschillende musea en andere attracties. Het eerste hoogtepunt op de berg is het “Montjuic Kasteel” op de top van de berg en is een oud militair fort. Nu is het vooral een goede plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht over de haven van Barcelona. Montjuic speelde een grote rol in de 1992 Olympische spelen en wordt ook wel de Olympische ring genoemd met het Olympische stadion. Ook de bijzondere telecommunicatie toren staat bovenaan de berg. 

Nog een hoogtepunt van Montjuïc is het MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) een prachtig gebouw met een uitzicht over Plaça Espanya. Voor het MNAC ligt de Magische Fontein waar elke avond een show wordt gehouden met de vele waterstralen van de fontein.

Barcelona is een super stad met enorm veel attracties en prachtige architectuur om te ontdekken. Nu heb jij alle hoogtepunten op een rijtje en kan je gaan plannen wat jij als eerste gaat bezoeken tijdens jouw Barcelona stage. Ben je al overtuigd om stage te gaan lopen in Barcelona? Jezelf aanmelden is vrijblijvend, we nemen binnen een werkdag contact met je op. Ben je er nog niet helemaal overtuigd lees dan deze blog over een stage in Barcelona! Of lees een van onze andere blogs over een stage in het buitenland.

 

Wil je na het lezen van de 5 leukste wijken in Barcelona op zoek naar jouw droom stage? AE Internships kiest de beste stage stage voor jou! Heb je hulp nodig bij het vinden van jou ultieme stage? Meld je nu aan en plan een vrijblijvend gesprek in.  

Volg ons