Internship Bali Abroad

Must goes: Islands around Bali

Must goes: Islands around Bali

AE Internships zal jullie meenemen naar de eilanden van je dromen rondom Bail. Het eiland Bali zelf is natuurlijk al een prachtig, maar we kunnen ons voorstellen dat wanneer je toch al zo ver van huis af bent, je ook heel benieuwd bent naar al het moois in de omgeving van Bali. Azië is een prachtig continent dat duizenden eilandjes telt. Wij geven je de meest bijzondere highlights, tips en instructies over de eilanden in deze blog.

Island Satu (one) Gili Islands🏝

Ten oosten van Bali, voor de kust van Lombok, liggen de drie paradijselijke Gili eilanden – Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Drie verschillende bounty-eilanden, met elk een eigen sfeer. Het grootste eiland is Gili Trawangan en is vooral populair onder feestende backpackers. 🎒 Gili Meno is het middelste eiland en heeft de mooiste stranden van de drie en goede duikspots zoals de Meno Wall. Na negen uur ’s avonds is vrijwel niks meer te doen en dus is Gili Meno vooral een eiland voor rustzoekers en families. Gili Air ligt het dichtst bij Lombok en valt qua drukte tussen Gili Trawangan en Gili Meno in. Je vindt hier de mooiste accommodaties van de drie Gili eilanden (Tip: Slow Gili Air). Gemotoriseerd vervoer is op alle drie verboden en gaat dus per fiets, lopend of met paard en wagen. De Gili Eilanden bereik je per boot vanaf Bali of Lombok. De Gili Eilanden worden vaak gecombineerd met Java, Bali en/of Lombok. 🌞

Island Dua (two) Nusa Lembongan (Nusa Ceningan and Nusa Penida)🏝

Even ten zuidoosten van Bali liggen de drie eilanden Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida. Op Nusa Lembongan vindt je de meeste accommodaties en hier meren ook de meeste boten uit Bali aan. Het is een heerlijk compact eiland dat perfect per scooter te verkennen is. 🛵Smalle wegen brengen je naar stranden als Dream Beach en Sandy Bay Beach of maak een stop bij de Devil's Tear, waar de golven spectaculair tegen de rotsen klappen.

▫️Secret Beach op Nusa Ceningan

Via de gele 'hangbrug' kon je oversteken naar het nog kleinere buureiland Nusa Ceningan, maar die stortte in oktober 2016 in, waarbij 9 mensen omkwamen. Momenteel wordt de brug gerepareerd en kunt u via boten oversteken. Op Nusa Ceningan vindt je de Blue Lagoon, Secret Beach en een uitkijkpunt naar Nusa Penida.

▫️Angel's Billabong

Nusa Penida is het grootste van de drie eilanden en ook het meest ongerept. Het heeft prachtige kliffen en baaien zoals Angel's Billabong, Pasih Uwug en Atuh Beach en er zijn een aantal geweldige duikspots rond het eiland. 🤿Manta Point is de plek om mantaroggen te spotten en bij Crystal Bay heb je onder andere kans om de reusachtige Mola Mola te zien. Voor een bezoek aan Nusa Lembongan kun je terecht bij Riksja Indonesia of Van Verre.

Internship Bali Abroad

Island Tiga (three) 🏝

Lombok is één van de Kleine Sunda Eilanden en wordt ook wel het ‘Eiland van de duizend moskeeën genoemd. De bevolking is hier dan ook grotendeels (streng) islamitisch. Op badplaatsen als Senggigi en Kuta na is Lombok nog een heerlijk rustig eiland waar je goed kunt duiken of snorkelen in helder blauw water. 🤿Ook is Lombok geliefd onder surfers en je vindt er prachtige ongerepte natuur en groene rijstvelden. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van Lombok is de machtige, 3727 meter hoge Gunung Rinjani vulkaan met het Segara Anak kratermeer. 🌋
Georganiseerde Lombok-rondreizen zijn vaak in combinatie met Java.

Island Empat (four) Flores 🏝

De allermooiste natuur 🌿 van alle Sunda-eilanden vind je op Flores. Niet alleen vind je hier bijzondere vulkanen met gekleurde kratermeren, maar ook savannes, bergbossen en een schitterende onderwaterwereld. Een must-do op Flores is de beklimming van de Kelimutu vulkaan. Op de weg naar boven kom je langs traditionele dorpjes en het uitzicht op de drie kratermeren, die variëren van groen en turquoise tot donkerrood, is waanzinnig.

Internship Bali Abroad

Island Lima (five) Komodo 🏝

Flores is goed te combineren met het prachtige buureiland Komodo. Op dit eiland leven de beruchte Komodo varanen 🦎 en vind je geweldig mooie witte zandstranden en het populaire Pink Beach. 💗 Omdat de grote varanen gevaarlijk kunnen zijn voor mensen, mag je het park niet alleen bezoeken en moet je door een gids begeleid worden. Komodo biedt verder geweldige duikfaciliteiten en je kunt hier onder andere dolfijnen, haaien, reuzenmanta’s en zelfs blauwe vinvissen spotten. Behalve de witte zandstranden is het landschap in het Komodo National Park (dat verder bestaat uit de eilanden Rinca en Padar) vooral weelderig groen.🌿

Internship Bali Abroad

Kortom, Bali en de eilanden daar omheen hebben veel te bieden. Ben jij al overtuigd van je stage Bali, wil jij meer weten over deze bestemming of wil je je aanmelden voor een stage? Neem dan contact op via onze website. Jezelf aanmelden is geheel vrijblijvend, we nemen binnen één werkdag contact met je op.

Volg ons