Marketing stage madrid

Mijn favoriete dag in Madrid!

Een wereldstad, maar tegelijk heel klein en vertrouwd. Madrid een miljoenenstad in het hartje van Spanje. ’s Winters kan het aardig koud worden en ’s zomers kan het flink warm worden. Deze Spaanse hoofdstad is veruit één van de belangrijkste steden op cultuur, politiek en economisch gebied. Vier jaar geleden bezocht ik deze stad voor het eerst. Nu ben ik terug voor een Marketing stage in Madrid. Ik was direct verliefd op de stad. De prachtige oude gebouwen, de kleine straatjes, de parken, de mensen in de straten, de terrasjes, de culturele activiteiten, de café con leches en de verschillende wijkjes. Madrid is een wereldstad, maar voelt tegelijk erg vertrouwd en klein. Alles is goed lopend te doen en daarnaast heeft het verschillende barrio’s. De meest bekende zijn: La Latina, Lavapiés, Chueca, Malasaña.

Mijn favoriete dag in Madrid!

Madrid kent erg veel toeristische hotspots die zeker de moeite waard zijn: het Koninklijk Paleis, Puerta del Sol, Gan Vía, Retiro park, plaza Mayor, Museum Prado. Maar daarover valt genoeg te vinden en te lezen. Ik neem jullie graag mee in mijn favoriete Madrid activiteiten naast mijn marketing stage in Madrid.

Madrid ochtend

Ik ben een ochtendmens en ik vind niks fijner dan de ochtend actief te beginnen. Eén van mijn favoriete activiteiten in Madrid is vroeg opstaan en een wandeling door de stad maken. Mijn favoriete barrio’s zijn La Latina en Lavapiés. Tip! Kijk dus voor een slaapplek in deze wijkjes. Sta op tijd op en begin de dag met een wandeling. Loop vanaf de straat Calle de Bailen (La Latina) richting het Koninklijk paleis over de Segovia brug en je ziet een prachtig ochtendlicht. Lopend naar het paleis waar nog bijna niemand te bekennen is. Geen toeristen, geen toeristische activiteiten, geen groepen mensen. Niks. Heerlijk. Een ontwakende stad, vrachtwagens die laden en lossen, mensen die zich klaar maken voor een nieuwe dag. Ik vind niks fijner dan dat met een lekker ‘feel good’- muziekje in mijn oren. Vanuit daar loop ik vaak het centrum in en weer terug naar La Latina, waar ik dan bij één van mijn favoriete terrasjes ga zitten op Plaza Baja: La Musa La Latina. Naar mijn mening de lekkerste café con leche (de soja) van dit wijkje gecombineerd met natuurlijk een Spaans ontbijtje: pan con tomate. Ontbijten op dit prachtige plein, een fijner begin van je dag kun je niet wensen.

metro student madrid

Madrid middag

Ga na het ontbijt een expositie bezoeken. Madrid heeft prachtige grote musea: Prado, Reina Sofia en Thyssen, maar het barst ook van de kleine tentoonstellingen. Daar houd ik van. Bekijk de website Madrid.es voor de actuele exposities. Na het bezoeken van een expositie, duik je de wijk Huertas (barrio de las letras) in. Waar je zeker een lunchstop moet maken bij Plenti. Een heerlijk lunchtentje met mijn favoriete gerecht: Smørrebrod met pindakaas, banaan, dadels en walnoten. Jummy! Vervolgens heerlijk terug slenteren naar La Latina en een smoothie to go halen bij Origen! Goedkoop en je kunt iedere combinatie maken die je wilt. Met een smoothie in de hand loop je naar Park Vistillas. Een rustig park, waar je heerlijk kunt gaan liggen op het gras. Even weg uit de drukke stad en ontspannend lezen in het gras.

Marketing student in Madrid

Madrid Avond

In de avond is het aanbod erg groot en ik heb eigenlijke meerdere favoriete activiteiten. Ik geef 2 opties:

  • Borrelen op Plaza Baja in La Latina en daarna uiteten in Juana la Loca, Toga of Jauja. Naar mijn mening de 3 beste restaurants van Madrid.
  • Óf de wijk Lavapiés induiken. Het barst daar van de eettentjes. Lavapiés is de meest multiculturele wijk van Madrid. Naast de traditionele tapasbarretjes, kan je hier ook terecht voor de Indische, Chinese en Midden-Oosterse keuken.

De dag moet je eigenlijk afsluiten met een concertje in een plaatselijk café, bijvoorbeeld bij Liberarte La Latina of Lavapiés.

Madrid is magisch

Madrid is magisch, omdat het iets speciaals heeft. Je moet het voelen als je er rondloopt. Deze quote over Madrid past naar mijn idee helemaal bij mijn gevoel tijdens mijn marketing stage Madrid

Omdat Madrid in werkelijkheid niets speciaals is. Het heeft geen grote rivier, geen wolkenkrabbers, geen kanalen, geen meren, geen glorieuze ruïnes, geen zee. Madrid mist veel dingen, maar het heeft mensen op straat, de onverwachte hoek, de variëteit, het contrast, de constante animatie en de gebruiken. Het is de moeite waard om vroeg op te staan - voor slechts één keer - om een dag in Madrid te leven.

Volg ons