10 Must do's in Barcelona

De Abroad Experience van Avellaneda – Madrid Blog

De Abroad Experience van Avellaneda

Vandaag willen we je graag 'De Abroad Experience van Avellaneda' laten lezen! Deze nederlandse AE'er, die je ook Abby mag noemen, gaat in deze blog vertellen over haar abroad experiences als stagair in Madrid. Ze studeert International Business op Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch waarvoor ze nu een half jaar stage loopt in Madrid. Op dit moment loopt ze al zeven weken stage in de Spaanse hoofdstad. Door antwoord te geven op de volgende 8 vragen, vertelt ze jullie graag meer over haar stage, de bestemming Madrid en al haar persoonlijke ervaringen!

Waarom wilde jij jou stage omtoveren tot een experience abroad?

'Voor de opleiding die ik doe is het erg belangrijk om zoveel mogelijk buitenland ervaring op te doen. Vandaar dat ik van school twee keer verplicht stage moet lopen in het buitenland, voor deze uitdaging heb ik de opleiding dan ook uitgekozen. Ik denk dat het erg belangrijk en leerzaam is om niet alleen in Nederland te wonen maar ook in het buitenland. Verder is een buitenland stage een unieke kans om de wereld te ontdekken!'

abroad experience, experience abroad

Wat kan je allemaal vertellen over je stage?

'Ik doe van alles op mijn stage, het is super divers en zeker nooit saai. In de basis ben ik aangenomen voor een marketing stage. Dit houd in dat ik de social media moet bijhouden en het schrijven van een nieuwsbrief. Naast dat ik verantwoordelijk ben voor de marketing, help ik onder andere met het organiseren van evenementen en trips. De afwisseling van mijn baan zit hem niet alleen in de opdrachten die ik krijg, maar ook in de uren. Ik heb geen 9 tot 5 baan. Ik werk vaak overdag een paar uurtjes op kantoor om daarna rond 22.00 uur te werken bij de evenementen. Rond 3.00 uur ‘s nachts ben je vaak weer klaar om naar huis te gaan. Verder heb ik superleuke collega’s die mijn stage extra leuk maken! Ik werk met een jong en internationaal team, iedereen komt uit verschillende landen zoals Duitsland, België, Canada en Nederland.'

experience abroad, abroad experience

Wat zijn de grootste verschillen tussen Madrid en Nederland?

'Ik voelde mij gelijk super welkom en op mijn gemak toen ik voor het eerst aankwam in Madrid! De mensen zijn erg open, als je ze een vraag stelt gaan ze er altijd uitgebreid op in en laten duidelijk merken dat ze het leuk vinden om een praatje te maken. Het is inmiddels oktober en het is nog steeds 26 graden in Madrid dus of het door het weer komt weet ik niet!? Maar de mensen zijn hier heel relaxed. Als je om 10.00 uur moet beginnen op stage is het prima om een keer rond 10.15 uur binnen te komen lopen, echt de Spaanse cultuur dus!'

Wat had je verwacht van jouw leven in Madrid en kwam het overeen met de realiteit?

'Voor ik naar Madrid kwam was ik best wel een beetje bang dat ik het saai zou vinden om opeens 40 uur per week te werken terwijl ik dat helemaal niet gewend was vanuit Nederland, maar dit kwam totaal niet overeen met de realiteit. Sinds ik hier ben is er nog geen dag hetzelfde geweest! Op stage ontmoet ik altijd nieuwe mensen die ik vervolgens moeten helpen, ook heb ik niet echt een 9 tot 5 baan zoals ik eerder al had benoemd.'

'Verder woon ik in Nederland in een dorp, dus ik had verwacht dat er meer mensen op straat zouden zijn dan ik gewend ben. Dit is in werkelijkheid ook zo. Ik zie elke dag, of het nou drie uur ‘s middags of drie uur ‘s nachts is, mensen op straat. Ik moest dan ook wel wennen aan de geluiden die van buiten kwamen.'

abroad experience, experience abroad

Heb je al tips heb voor de volgende AE studenten die hun abroad experience in Madrid komen doen?

'Een hele super belangrijke tip die ik mee wil geven is dat je op tijd moet beginnen met een kamer zoeken. Ik kom nog zoveel mensen om mij heen tegen die er al een paar weken zijn, maar nog steeds geen goede kamer hebben gevonden. Het is belangrijk om je goed te oriënteren van tevoren. Kijk bijvoorbeeld naar wat voor wijk je wilt wonen en hoeveel je budget is. Zelf heb ik er voor gekozen om 10 minuten van het centrum af te zitten, zodat ik overal lopend naar toe kan gaan en dat het een goede verbinding heeft met het openbaar vervoer.'

Wat was voor jou het meest leerzame moment tijdens jouw buitenlandse stage tot nu toe?

'Waar ik de meeste moeite mee heb en wat ik echt hoop te leren tijdens buitenlandstage is om de financiële kant van stage lopen in het buitenland op orde te krijgen. Het is soms best even puzzelen hoeveel ik kan uitgeven aan boodschappen, uitgaan, etc. Ik ben er nu wel wat langer waardoor je wat trucjes ontwikkeld om goedkoper uit te zijn. Ik kook nu vaak hetzelfde als mijn huisgenoten. Dan kunnen we samen de standaard dingen kopen zoals rijst, pasta of wasmiddel.'

Hoe heb je nieuwe mensen leren kennen, en hoe snel ging dat?

'Naar evenementen gaan is mijn werk en verder zijn er heel veel clubs in Madrid, dus over vrienden hoefde ik mij sowieso geen zorgen te maken! Van mijn stagebegeleider kreeg ik de opdracht om nieuwe studenten die net aankwamen in Madrid mee te helpen verhuizen en ik moest helpen bij allerlei welkomst-evenementen waardoor ik in de eerste twee weken al meer dan 100 mensen had ontmoet. Daardoor merkte ik al vrij snel dat ik super makkelijk contact kon leggen met anderen. Ook wil ik eraan toevoegen dat als ik ergens anders stage had gelopen ik ervan overtuigd ben dat ik alsnog snel vrienden had gemaakt. Mijn ervaring als een stagair in Madrid is dat het allemaal heel makkelijk gaat hier in Spanje.'

Abroad experience, experience abroad

Waarom zou je andere studenten aanraden om ook hun experience abroad te doen?

'Ik ben sterk van mening dat elke student minimaal één keer op buitenland stage zou moeten gaan. Je gaat vaak helemaal alleen naar nieuwe stad, je komt in een nieuwe werkomgeving en ontmoet mensen die je nog nooit eerder hebt gezien. Kortom, je leert om totaal op jezelf aangewezen te zijn. Ook vind ik het belangrijk dat je ook een keer in een andere cultuur leeft. In een andere cultuur leven leert je aanpassen aan anderen. Stage lopen in het buitenland is super spannend en absoluut even wennen maar het draagt veel bij aan je algemene ontwikkeling!' 

 

abroad experience, experience abroad

Lijkt het jou na het lezen van deze blog 'De Abroad Experience van Avellaneda' wel heel erg gaaf om in Madrid stage te lopen? Meld je dan nu aan en plan een vrijblijvend gesprek in met een van onze Madrid experts. Tot snel!

Ben je benieuwd hoe andere studenten hun stage periode hebben ervaren? Klik dan hier.

Vergeet niet een kijkje te nemen op onze insta!  

Volg ons