Blog stage in Madrid

Madrid, veruit de leukste stad van Spanje!

Hola! Ik ben Emiel, een 23 jaar jonge International Business student uit Rotterdam. Ik deel graag mijn Madrid ervaring met jullie.

Voor mijn meewerkstage tijdens mijn studie International Business moest ik stage lopen in het buitenland. Ik wilde het liefste binnen Europa blijven en wonen in een grote stad. Dit in combinatie met mijn liefde voor Spanje, zorgde ervoor dat er maar een aantal opties overbleven. Vóór mijn stageperiode was ik al op vakantie geweest in Barcelona en Valencia, echter was ik nog nooit in Madrid geweest. Aangezien ik graag het avontuur opzoek, was het besluit al gauw genomen: ik ga stage lopen in Madrid.

Na meerdere malen tevergeefs cold bedrijven te benaderen heb ik ervoor gekozen om samen met AE Internships op zoek te gaan naar een stage. Binnen 4 weken was mijn stage geregeld!

Terugkijkend op mijn stageperiode in Madrid, is het echt in een sneltreinvaart voorbij gevlogen. Naast mijn gave E-commerce stage heeft de stad Madrid mij positief verrast. De stad heeft er zeker een fan bij. Madrid is veruit de gaafste stad van Spanje!

een stage in Madrid

Waarom is Madrid nou zo gaaf?

Het is lastig uit te leggen, het is een mix van 101 dingen die de stad zo uniek maken. De stad heeft geen wereldberoemde bezienswaardigheden en wordt door vele Nederlanders als vakantie- of stage bestemming al gauw overgeslagen door (ja, ik maak me er zelf ook schuldig aan) de steden aan de kust als Barcelona en Valencia. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit onterecht is! Madrid heeft alles te bieden voor studenten: parken om te relaxen, ontelbaar restaurants, vele zonuren, een echte Spaanse vibe, een grote studenten community en iedere dag is er wel iets te beleven. Wellicht ben ik ook een beetje bevooroordeeld omdat ik in het centrum woonde, maar ik zie Madrid echt als een stad die nooit slaapt! Ik zat vanaf van mijn stageperiode al in een groepsapp met een heleboel Nederlandse studenten. Sommige van hen zijn nu vrienden voor het leven.

Kortom, de ingrediënten voor een onvergetelijke Madrid stage zijn aanwezig. Maak er wat moois van!

Ben je benieuwd hoe andere studenten hun stage periode hebben ervaren? Klik dan hier voor een andere student uit Madrid of hier voor een student uit Bali

Volg ons