Stage Barcelona, 10 must do's in Barcelona

10 Must do’s in Barcelona!

Top 10 activiteiten voor studenten in Barcelona!

10 must do's in Barcelona! Er is altijd wel wat te doen. Van feestjes tot de zon opkomt tot gave tentoonstellingen en beachvolleybal sessies op de stranden. Ieder jaar trekken duizenden studenten naar Barcelona voor hun studie en onder Nederlandse studenten is de stad bijzonder in trek. Annebeth Vis, de schrijfster van deze blog, kwam zelf ooit ook naar Barcelona als student. Ondertussen woont ze hier al 20 jaar! Ze deelt op haar platform Barcelonatips informatie en tips over de stad. De leukste dingen die je gedaan en gezien moet hebben tijdens je stageperiode, heeft ze voor je verzameld in een top 10 (op willekeurige volgorde).  

1. Bezoekje aan de Sagrada Familia

Heel cliché, maar toch echt de moeite waard! Barcelona bezoeken en dan niet de Sagrada Família hebben gezien dat is als Parijs bezoeken zonder langs de Eiffeltoren te gaan. La Sagrada Familia (letterlijke betekenis: ‘De Heilige Familie’) is een kerk in de wijk Eixample en het meest bezochte monument in Barcelona. Iedereen die een beetje cultureel is aangelegd, zorgt ervoor dat ‘ie Barcelona niet verlaat, zonder deze kerk op z’n minst even gezien te hebben.  

 Tip!  Wie van tevoren tickets bestelt, kan de rij overslaan. Handig en aan te raden. Tickets bestellen kan op de website van Annabeth.  

10 Must do's stage Barcelona

2. Uitgaan tijdens je stage Barcelona

¡Fiesta! De Spanjaarden houden wel van een feestje en ook in de 10 must do's in Barcelona kan die zeker niet missen. Of je nou op zoek bent naar een gezellig terras, een cocktailbar of een trendy club. De meeste clubs en discotheken in Barcelona openen rond 1.00-1.30 uur de deuren om tussen 5.00 en 6.00 uur weer te sluiten. Er is een groot aantal clubs te vinden in de stad met uiteenlopende muziekstijlen. Normaalgesproken moet je bij clubs en discotheken toegangsprijzen betalen die variëren van 10 tot 15 euro.  

Tip! Spanjaarden zijn scheutig met alcohol. Een mixdrankje bevat al gauw twee keer zoveel sterke drank als in Nederland, dus bestel niet te veel in één keer. 

3. Een bezoekje aan de stranden van Barcelona

Barcelona behoort met Miami, Sydney en Rio de Janeiro tot de beste strandsteden ter wereld! Een paar stappen vanuit het centrum ligt ruim vijf kilometer goudgeel zand. Hoe fijn is het dat je na je stage nog even een duik in de Middellandse Zee kunt nemen? Ben je niet zo van het zonnebaden? Geen zorgen, voor de sportievelingen onder ons is er ook genoeg te doen! Denk bijvoorbeeld aan beachvolleybal en paddle boarden. 

Tip! Even geen zin in zand tussen je billen, maar wil je we afkoelen in het water? Ga dan naar het zwembad in Barceloneta.  

Strand Barcelona, 10 Must do's stage Barcelona

4. Tapas eten

In Nederland is om zes uur avondeten heel normaal, maar in Spanje is de belangrijkste maaltijd de lunch, als er uitgebreid warm gegeten wordt. Het diner is om een uur of 21.00. De meeste restaurants sluiten dan ook tijdens de siësta en gaan om 20.00 op z’n vroegst weer open. Een echte must do tijdens je verblijf in Barcelona is tapas eten (liefst elke week!). Het aanbod in de stad is enorm, maar de kwaliteit varieert behoorlijk. 

Tip! Jai-ca. Dit restaurant bevindt zich in La Barceloneta. In dit restaurant kun je voor 15-20 euro pp met een volle maag de deur uit. Perfect voor de studenten portemonnee.  

Best tapas Barcelona, 10 must do's stage Barcelona

5. Echt Hollands: fietsen in Barcelona

Fietsen door Barcelona is misschien wel de leukste manier om de stad goed te leren kennen! Ook Barcelona biedt studentvriendelijke opties als het om fietsen gaat. El Ciclo verkoopt bijvoorbeeld tweedehandsfietsen en ze kopen fietsen ook terug na afloop van je stage. Je vindt er stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen etc. Je kunt er ook fietstour boeken als je bezoek krijgt. Ook verzorgt El Ciclo de fietstour tijdens het welkomstevent van AE internships. 

Tip! Met de self-guided fietsroute van Barcelonatips kun je op eigen houtje de stad verkennen en de belangrijkste highlights van de stad zien! 

Welkomstevent

6. Shoppen in Barcelona!

Voor sommige een leuke bijkomstigheid en voor andere een van dé redenen om naar Barcelona te komen. De stad is een walhalla om te shoppen. Of je nou houdt van exclusieve designer items, grote winkelketens of juist vintage, je vindt het er allemaal! Tussen 10.00 uur ’s morgens en 22.00 uur ’s avonds kan er in Barcelona altijd wel ergens geshopt worden. Tijd zat dus om na een lange dag op stage jezelf nog even te verwennen met een leuk item. Let op: de winkels zijn niet alle zondagen geopend. 

Tip! Bij winkels van Zara en Mango kun je in Spanje vaak goedkoper shoppen dan in Nederland. Het prijsverschil ligt bij veel kledingstukken tussen de 10 en 20 procent! Zeker een bezoekje waard dus.  

7. Juichen voor FC Barcelona

Een voetbalwedstrijd van FC Barcelona in het thuisstadion Camp Nou kijken is een ervaring. Misschien wel de meest ‘local’ activiteit die je kunt doen. Want in Camp Nou zit je echt tussen de Catalanen. Fantastisch om te zien! Goedkoop is het niet om een wedstrijd bij te wonen en wat de kaarten kosten is ook afhankelijk van de wedstrijd. Het goedkoopste ticket gaat vanaf €39 en hoe beter de tegenstander, hoe duurder de wedstrijdkaarten. Op de website van Annabeth kun je tickets boeken en meer informatie vinden over Camp Nou.  

 

Tip! Ook als er geen wedstrijd is een bezoek aan stadion Camp Nou een echte belevenis. Hier ontdek je alles over de geschiedenis van de club in het museum.  

FC Barcelona

8. Musea bezoeken

Het Picasso Museum en het clubmuseum van voetbalclub FC Barcelona behoren tot de grote highlights van Barcelona, maar de stad telt tientallen musea, van een museum voor chocoladeliefhebbers tot aan een prachtig paleis vol Catalaanse kunst. Ook zijn er heel veel musea gratis te bezoeken op zondagen. 

Tip! In mei vindt de Nit dels Museums (Nacht van de Musea) plaats. Dan zijn de meeste musea gratis te bezoeken van 19.00-1.00 uur. 

9. Lopen op de Ramblas

Levende standbeelden, overprijsde terrasjes en mensen, héél veel mensen. Sommige mensen vinden dat je de wereldberoemde promenade de Ramblas ten alle tijden moet vermijden, maar eerlijk is eerlijk: het is een prachtige straat. De Ramblas is dé beroemdste straat van Barcelona en heel Spanje. Ook is het een populair uitgaansgebied onder de jongeren en dus zeker ‘s avonds een bezoekje waard.   

Tip! Neem een bezoekje aan La Boquería, de beroemdste versmarkt van de stad die aan de Ramblas ligt. De markt is en is een lust voor het oog en de smaakpapillen.  

10. De street art van Barcelona

Barcelona hangt vol met streetart: dat kan je als bezoeker niet ontgaan. Er is ontzettend veel urban art te vinden op uiteenlopende en bijzondere locaties!  Een van de meest beroemde straatkunstwerken in Barcelona is Balcons de Barcelona. Ook is er een muurschildering van Keith Haring te bewonderen in El Raval. 

Tip! Met name in het oude centrum en in de wijk Poblenou vind je fantastische werken, van onopvallende details, tot reusachtige muren. 

10 Must do's voor studenten Barcelona

Lijkt het jou na het lezen van deze 10 must do's wel heel erg gaaf om in Barcelona stage te lopen? Meld je dan aan en plan een vrijblijvend gesprek in met een van onze Barcelona experts. Tot snel!

Volg ons