De hoogtepunten van Berlijn!

De hoogtepunten van Berlijn!

Berlijn heeft voor iedereen wel wat: culturele hotspots, musea, monumenten, fantastische restaurants, geweldige street food en je kan er heel goed shoppen. Er zijn veel hotspots die je tijdens jouw stage in Berlijn niet mag missen. In deze blog lees je meer over dé highlights van Berlijn:

Berlijnse muur

We beginnen bij een van de grootste invloeden op Berlijn en wat in de laatste 60 jaar veel heeft veranderd in Berlijn, De Berlijnse Muur. De Berlijnse Muur het is een groot onderdeel van de Duitse geschiedenis na de tweede wereldoorlog toen de DDR (Duitse Democratische Republiek) een muur om West-Berlijn heen bouwden. Dit om te voorkomen dat de inwoners naar het westen konden vluchten. De muur ook wel “Het Ijzeren Gordijn” genoemd was 160 km lang en stond van 1961 en viel op 9 november 1989. Het bekendste stuk muur dat nu nog staat is de East Side Gallery. Dit is de langste kunstgalerie in de buitenlucht in de wereld. De muur staat vol met graffiti schilderijen van kunstenaars uit de jaren ‘90. Qua cultuur en geschiedenis een van de highlights van Berlijn en zeker een bezoek waardig. Checkpoint Charlie is ook van de bekendste trekpleisters van Berlijn en was de enige doorgang waar toeristen van Oost naar West Berlijn konden. 

Alexander Platz

Door de Berlijnse muur was Alexanderplatz na de tweede wereldoorlog het geforceerde centrum van Oost-Berlijn. Met een grote fontein in het midden van het plein. Dit is nu een meetingpoint voor veel jongeren. De grootste trekpleister staat vlakbij het plein en is de Fernsehturm en is met 368 meter het grootste gebouw van Berlijn. Op 203 meter hoogte is een uitzichtpunt en een restaurant dat ronddraait waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. 

Holocaustmonument

Een van de meest indrukwekkende locaties in Berlijn is het monument voor de slachtoffers van de Holocaust. Het oppervlakte is 19.000m² en bestaat uit 2700 betonblokken die in hoogte variëren van 20 centimeter tot 4,5 meter. De blokken symboliseren het gevoel van de Joden tijdens het Nazi-regime en dat de bezoekers dit voelen als ze tussen de blokken staan. Mocht je nog meer over de zwarte geschiedenis van Berlijn te weten willen komen is het Joods Museum een aanrader. 

Potsdamer Platz

Tijdens de tweede wereldoorlog zijn er veel gebouwen gebombardeerd en vernield.
Daarom staan de gebouwen op het Potsdamer Platz bekend om de moderne architectuur en het barst er van de theaters, winkels, bioscopen en restaurants. Het is het nieuwe kloppende hart van Berlijn en het is ook dé perfecte plek om te shoppen. Vanaf het Potsdamer Platz is het 10 minuten lopen naar de Brandenburger Tor die zeker niet gemist mag worden. De Brandenburger Tor is het symbool van de vereniging en de vrijheid voor Berlijn. Dit is ook de plek waar de historische speech van Amerikaanse president Ronald Reagan werd gehouden toen hij zei:”Mr Gorbachev open this gate! Mr Gorbachev, tear down this wall!”. 

Europa's hoofdstad van het nachtleven

Berlijn wordt niet voor niets de hoofdstad van het nachtleven in Europa genoemd het heeft voor iedereen wel wat. Van gezellige bars, R&B clubs en techno clubs die de dag en nacht doorgaan. De Oranienstrasse heeft veel verschillende plekken die je niet mag missen zoals bars, cafés en restaurants. Of de bekendste techno club “Tresor” in Kreuzberg, dat al jaren het middelpunt is van het Berlijnse nachtleven. “The Watergate” een grote club aan de rivier de Spree met buiten en binnen gedeelten. Kort samengevat: Berlijn is de perfecte locatie om tijdens jouw stage goed te feesten en het nachtleven verder te ontdekken.

De fantastische restaurants & Street food van Berlijn

Berlijn staat bekend om zijn Duitse keuken voor een betaalbare prijs, maar ook vele internationale restaurants. Een grote hoeveelheid aan verschillende Aziatische, Spaanse, Italiaanse en Franse keukens. De prijzen zijn redelijk vergelijkbaar met Nederland. Tijdens jouw stage kan je voor gemiddeld €15 - €20 een lekker hoofdgerecht bestellen. Berlijn heeft ook een super goede street food scene en aan de top hiervan staat kebab. Dit is de grote Duitse favoriet en in Berlijn zijn wel meer dan 1000 kebab verkopers. Natuurlijk houden de Duitsers ook van hun eigen lekkernijen zoals “currywurst” samen met currysaus en patat. Een andere phenomeen in Berlijn is “Thai Park” waar in de zomer vele verkopers staan en heerlijke Thaise gerechten verkopen. En natuurlijk het super populaire Mauerpark wat een van de meest bezochte weekend spots is in Berlijn. Elke zondag is deze markt geopend en er staan vele kraampjes die heerlijke gerechten verkopen. 

Kortom Berlijn heeft super veel te bieden en nu hoef jij alleen nog maar te beslissen wat je als eerste gaat bezoeken tijdens jouw Berlijn stage. Ben jij al overtuigd van je stage in Berlijn, wil je meer weten over Berlijn of wil je je aanmelden voor een stage? Neem dan contact op via onze website. Jezelf aanmelden is geheel vrijblijvend, we nemen binnen een werkdag contact met je op. 

Lees ook:

Volg ons