Stage lopen in het buitenland

5 redenen waarom jij je stage in het buitenland moet doen!

Jaarlijks gaan tienduizenden Nederlandse studenten stage lopen op prachtige bestemmingen in het buitenland. Waarom is het lopen van een buitenlandse stage inmiddels zo populair geworden? Dat vertellen we je graag. Dit zijn 5 redenen waarom jij je stage in het buitenland moet doen!

1. Een stage in het buitenland is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Een stage in het buitenland verbreedt jouw horizon. Wellicht woon je nog bij je ouders en ga je voor het eerst op jezelf wonen. Dat is al een grote stap, maar wanneer je in het buitenland gaat wonen is dat nog spannender. Maar, eerlijk is eerlijk: op je eigen benen staan geeft een heerlijk gevoel! Van het boeken van jouw vliegticket tot het onderdompelen in een nieuwe cultuur, je gaat het allemaal zelf doen. Jezelf zien te redden in een nieuwe en minder vertrouwde omgeving is een gave uitdaging en daarbij leer je veel over jezelf. Je komt in een situatie terecht die je automatisch laat reflecteren op je gewoontes, normen en waarden. Dit alles komt natuurlijk ten goede van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling stage buitenland

2. Een buitenlandse stage staat goed op je CV

Uit onderzoek is gebleken dat studenten met een buitenlandervaring op hun CV sneller een baan vinden. Het zegt veel over iemand wanneer die als student zelfstandig in het buitenland heeft gewoond. Als je afgestudeerd bent en je wilt solliciteren voor een baan, is de kans dus groter dat ze jou kiezen als je ervaring hebt opgedaan in het buitenland. Je hebt ervaring met het werken in een ander land met een andere taal en cultuur. Maar het is misschien nog wel belangrijker dat jouw toekomstige werkgever ziet dat je lef hebt en niet bang bent voor het onbekende.

3. Je leert je eigen en een nieuwe cultuur beter kennen

Dompel jezelf onder in een nieuwe cultuur tijdens je buitenlandse stage. Zo leer je niet alleen een nieuwe cultuur kennen, maar ook met een andere bril naar de Nederlandse cultuur te kijken. Vaak sta je er niet bij stil hoe het in Nederland is. Het is allemaal zo vanzelfsprekend hoe we alles hier doen. Je komt erachter dat toch niet alles zo vanzelfsprekend is als je altijd dacht.

Nieuwe culturen stage buitenland

4. Je Engels wordt sterk verbeterd of je leert een nieuwe taal

Als je één keer per jaar een weekje naar Spanje gaat, red jij je wel als je weet hoe je een biertje kunt bestellen in het Engels. Wil je een half jaar in het buitenland stage lopen, dan is het toch handig dat je een aardig woordje Engels spreekt. Maak je geen zorgen, als je eenmaal in het buitenland bent, dan heb je de taal snel genoeg onder de knie. Gegarandeerd dat je Engels binnen een paar weken stukken beter wordt, dan in al die jaren dat je Engelse lessen hebt gevolgd. Zodra jij gaat stagelopen in het buitenland, dan ga jij zowel Engels als de taal die in dat land gesproken wordt veel beter beheersen.

5. Een buitenlandse stage is een geweldige ervaring

Vraag mensen om je heen die in het buitenland gestudeerd of stage gelopen hebben eens naar hun tijd in het buitenland. 9 van de 10 zullen jou met een big smile en een flinke dosis enthousiasme vertellen dat het een onvergetelijke ervaring was. Dat is niet zonder reden: tijdens je stage in het buitenland leer je veel nieuwe mensen kennen en maak je vrienden voor het leven. Naast werkervaring opdoen, is het natuurlijk een hele belevenis om nieuwe vrienden te maken en samen te genieten van je studententijd in een ander land. Tot slot, je bouwt ook automatisch een internationaal netwerk op dat later vast en zeker van pas zal komen.

Vrienden maken tijdens stage in het buitenland

Volg ons