Tijdelijke COVID-19 Regeling Lees hier

need to knows about Curaçao

The need & nice to knows about Curaçao!

Curaçao stond al een lange tijd hoog op mijn bucketlist. En daar mag ik nu een grote vink achter zetten, want wauw wat heb ik genoten van mijn stageperiode op Curaçao! Eerder was ik al op Aruba en Bonaire geweest. Maar nog nooit op Curaçao. Nu ik alle drie de eilanden heb gezien, ervaren, beleefd kan ik zeker zeggen dat Curaçao mijn hart heeft gestolen. Zeker een aanrader om jouw stageplek op dit relaxte eiland te doen. Ik vertel jullie graag wat meer wat meer over het eiland en mijn favoriete plekjes! Hierbij mijn stage blog Curaçao.

Eerste dagen op Curaçao

Zodra je een voet uit het vliegtuig zet voel je direct de tropische temperaturen die als een warme deken om je heen slaan. Je hebt direct het besef dat je net bent geland op een tropisch paradijs. De eerste paar dagen kan ik me voorstellen dat je even aan die fijne 30 graden moet wennen, maar geloof mij, ook dat went uiteindelijk. En dat heeft ook alles te maken met de wind die iedere dag aanwezig is. Voor je het weet heb je in de avonduren wanneer het iets afkoelt, en dan heb ik het over een graad of 28, gewoon kippenvel.

Vervolgens merk je meteen dat alles veel relaxter is. Ja, dat is voor ons als makamba’s (Nederlanders) even omschakelen. Verwacht dus niet dat alles goed volgens afgesproken tijd gaat. Het is overigens ook te warm om je druk te moeten maken over dingen. En dat geeft juist de charme van dit eiland. Relaxe, gemoedelijk, kleurrijk, altijd die heerlijke zon op je snoet én je kan er gewoon Nederlands praten. Mocht je niet zo’n talenknobbel zijn. Uiteraard kan je hier naast Nederlands ook je Engels opkrikken of juist de taal van het eiland zelf leren; Papiamento! Daarnaast heeft Curaçao naast de relaxte levensstijl veel andere dingen te bieden. Zoals Christoffelberg beklimmen, Struisvogelfarm, de prachtige onderwaterwereld ontdekken, Klein Curaçao, Willemstad verkennen, off road met een quad door het ruige natuurgebied, Natural park Shete Boka ontdekken en ga zo maar door. Voor een eiland zeker niet saai, afhankelijk waar je van houdt.

blog stage lopen op Curaçao

Auto huren en rijden

Een auto is wel echt een must op dit eiland en zeker als je de fijne, mooie plekjes van het eiland wil ontdekken. En stiekem is het eiland ook best groot vergeleken met Aruba en Bonaire. Iedere dag verbaasde ik me weer dat ik gewoon af en toe in de file stond! Hoe dan?! Ergens is dat helemaal niet zo gek, maar wel een groot contrast met de andere eilanden. Mijn auto had ik wel voordat ik ging al vanuit Nederland gehuurd. Zodat ik daar nog niet op zoek hoefde te gaan naar een geschikte auto. Bij aankomst had ik wel direct foto’s gemaakt van de auto en de stand van de benzinetank genoteerd. Just in case, je bent en blijft natuurlijk een makamba.

Need to know is dat het tanken op deze eilanden wel tikkeltje anders werkt dan in Nederland. Je moet namelijk eerst betalen (aangeven voor welk bedrag je wil tanken) voordat je überhaupt kan tanken. Heel onlogisch, maar op deze manier kan je ook een beetje op je centen letten. Dus eigenlijk wel ideaal! Je kunt ook op plekken gaan tanken waar al iemand klaarstaat om je auto vol te gooien. 

Tenslotte is het een aanrader om de app maps.me te downloaden. Hiermee heb je heel gemakkelijk de routekaart van Curaçao bij de hand. Je moet dit zien als een soort van Google Maps, maar dan voor offline gebruik. Echt top!

Fijne feestjes

Je beleefd Curaçao pas echt als je de feestjes hebt meegemaakt. Dé plekken waar het te beleven is vaak op Mambo of bij Jan Thiel. Iedere week zijn er leuke feestjes. Van Wet & Wild, Happy Hour at Chill (Mambo beach), Cabana tot Zanzibar (Jan Thiel the place to be op zaterdag vanaf 17.00u). Even een FYI’tje; vrijwel iedereen hier zit hier met alcohol achter het stuur. Verder zijn er over het eiland zo nu en dan ‘grotere’ feesten waar je kaartjes voor moet kopen. Maar de vibe, het heerlijke warme briesje wat je ’s avonds voelt, de muziek, lekker met je voeten in het zand, drankje erbij maakt de hele beleving top!

Beachdays

Nice to know: waar je ook komt je betaald overal voor je strandbedje. Je betaald, afhankelijk op welk strand je ligt +/- 10 gulden per bedje. Curaçao heeft veel prachtige parelwitte stranden. Dus om te beginnen met mijn nummer 1 favoriet: dagje Klein Curaçao! Daarnaast heb ik heel vaak gechilld bij Koko’s (Jan Thiel), hiervoor moet je net het hoekje omlopen. Je ligt hier veel relaxter en niet zo hutje mutje op elkaar. Verder heb je natuurlijk Grote en Kleine Knip, Cas Abou, Port Mari (waar varkens op het strand kunt spotten), Mambo Beach, Playa Grandi (hier kan je tussen gigantische, indrukwekkende schildpadden zwemmen), Kokos, Karakter, St. Tropez Beach Club en ga zo maar door. Dit is een kleine greep van mijn favoriete stranden, dus een auto huren is zeker een must om al deze fijne plekjes te gaan bezoeken.

Stage blog Curaçao

Essentials & tips

Een ding wat absoluut niet mag ontbreken in je koffer is: Deet! Die muggen daar zijn killing. Ze houden van je of haten je, maar ze zullen je ongetwijfeld keer pakken. Spray jezelf daarom iedere ochtend en avond goed in, met name je benen en enkels zijn ze dol op. And I feel you. Het ziet er niet uit om met grote, rode, kapot gekrabde benen op het strand te liggen of op de foto te staan, maar gelukkig ben je niet de enige.

Ga net zoals in Nederland vooral ’s avonds niet alleen over straat. Zeker bepaalde wijken waaronder Otrobanda kan je beter alleen overdag naar toe gaan. In deze wijk heb je echter wel hele toffe muurschilderingen die zeker instagrammable zijn! Dit kan je goed combineren met de welbekende Pontjesbrug.

Neem je eigen snorkel mee. Je kunt deze uiteraard huren of kopen op het eiland, maar het is vaak goedkoper om er zelf al eentje in Nederland te kopen. En dan vooral die gekke complete maskers zijn echt top. Ziet er wat gek uit, maar vrijwel iedereen op het eiland heeft er zo een.

Verblijven op Curaçao is niet bepaald goedkoop. Ja, het is iets goedkoper dan in Nederland, maar het kopen van eten in supermarkten, strandbedjes betalen, feestjes afstruinen tot het deelnemen van activiteiten maakt dat het op de eindstreep wel veel geld kost. Je kunt overigens in de grote supermarkten zoals Van Den Tweel (Albert Heijn) vrijwel alles kopen als in Nederland, waarbij bepaalde producten een extra prijskaartje hebben. Uiteindelijk is het de totale ervaring, die nooit meer van je wordt afgenomen, iedere cent meer dan waard.

En tot slot. Neem een hoge factor mee. Blijf smeren, smeren. Doordat het zo waait is het juist heel verraderlijk dat je de zon minder voelt. Maar die is er wel degelijk aanwezig. Daarom is zeker in het begin niet onverstandig om je goed met factor 50 in te smeren. I have warned you! 

Kortom was Curaçao een onvergetelijke ervaring voor mij. Ik kan niet wachten om snel weer terug te gaan. Hopelijk ga jij ook net zo hard genieten op dit eiland! Ayoooo..

Volg ons