Tijdelijke COVID-19 Regeling Lees hier

Facts about Curaçao

Some facts about Curaçao!

Some Facts about Curaçao! Wat je waarschijnlijk nog niet wist over Curaçao. Feitjes en weetjes over dit prachtige eiland, de parel van de Cariben!

Aantal inwoners

Er wonen Ongeveer 160.000 mensen op Curaçao. Dat is te vergelijken met het aantal inwoners van Apeldoorn. Het overgrote deel daarvan woont in Willemstad, dit is de hoofdstad van Curaçao. De bevolking van Curaçao bestaat uit verschillende nationaliteiten. De meerderheid zijn mensen van gemengde Afrikaanse en Europese afkomst. 

Oppervlakte Curaçao

De oppervlakte van Curaçao is plusminus 450 km2. De lengte is ongeveer 61 kilometer en de breedte varieert van 4 tot 15 kilometer. Ter vergelijking, Nederland heeft een oppervlakte van 41.500 km2. Binnen ongeveer 4 uur rijd je heel het eiland rond. Curaçao is daarentegen wel het groter dan de buureilanden Aruba en Bonaire en is daarmee het grootste eiland van de ABC-eilanden.

Officiële taal Curaçao

De officiële talen op Curaçao zijn Nederlands en Papiamento. Daarnaast wordt er ook veel Spaans en Engels gesproken. Als Nederlandse student zal je hier dus altijd uit de voeten kunnen.

Klimaat Curaçao

Op Curaçao heerst een tropisch klimaat. Het hele jaar door is het heerlijk rond de 28/29 graden, met ruim 3000 uren zon per jaar. Daarbij is het een groot voordeel dat deze warmte, droge warmte is en dat de luchtvochtigheid niet erg hoog ligt. Van september tot en met december is er redelijk wat kans op flinke buien. Vaak zijn deze buien van korte duur en komt er daarna weer zonneschijn. Lees hieronder meer facts about Curaçao

stage Curaçao

Tijdsverschil met Nederland

In de winter is het in Curaçao 5 uur vroeger dan in Nederland. In de zomer is het 6 uur vroeger.

Betaalmiddel Curaçao

In Curaçao gebruiken ze de Antilliaanse Gulden.  Daarnaast kun je ook met de Amerikaanse Dollar betalen. Op dit moment – Maart 2020 – is 1 euro ongeveer 2 gulden waard. Check altijd even de koers voordat je vertrekt zodat je hier goed van op de hoogte bent.

Prijzen op Curaçao

Over het algemeen kan gezegd worden dat Curaçao niet geheel goedkoop is. Dit komt omdat bijna alle producten geïmporteerd moeten worden. Hierdoor zijn de producten in de supermarkt vaak net wat duurder dan in Nederland. Ook de kosten tijdens het uitgaan zijn te vergelijken met Nederlandse prijzen. Zo betaal je voor een biertje vaak 6 gulden. Echter zijn er wel veel Happy hours waar je gebruik van kan maken zodat het wat voordeliger uitvalt.

Vervoer

Het vervoer op Curaçao is meestal per auto. Het openbaar vervoer is niet helemaal optimaal en taxi’s zijn relatief duur. Ook wordt fietsen vrijwel niet gedaan. Dit is simpelweg te gevaarlijk en Curaçao beschikt niet over goede fietspaden zoals in Nederland. Ook wordt er wel eens gebruik gemaakt van een scooter. Echter is voor de eigen veiligheid een auto raadzaam.  

Volg ons